Po výhře Pellegriniho ještě jeden úder opozici na Slovensku

07.04.2024 19:51 | Zprávy

Po výhře Petra Pellegriniho v prezidentských volbách přišla pro slovenskou opozici další zdrcující zpráva. Nejenže podle nejnovějšího průzkumu agentury FOCUS pro TV Markíza podpora vlády slovenského premiéra Roberta Fica (Směr-SD) u tamní veřejnosti neklesá, a naopak roste, ale ve hře je i možnost, že by v případě současného konání voleb dosáhla i na ústavní většinu. Opoziční strany by oproti tomu o podstatnou část parlamentních křesel přišly.

Po výhře Pellegriniho ještě jeden úder opozici na Slovensku
Foto: Reprofoto: video na FCB R. Fica
Popisek: Robert Fico

Podpora současné slovenské vlády premiéra Roberta Fica tak přetrvává i přes nedávné zprávy části českých a slovenských médií, referujících o sílících protivládních protestech, které se v posledních měsících na Slovensku objevovaly.

Denník N v polovině března upozornil, že na protesty proti Ficově vládě dorazily tisíce lidí, kteří měli tehdy skandovat hesla jako „Fico do basy“ a předsedu vládní strany Hlas-sociální demokracie Petra Pellegriniho, který dříve dvacet let působil ve Ficově straně Směr-sociální demokracie, protestující nazývali „podržtaškou“.

Přesto hned o týden později Pellegrini uspěl v prvním kole slovenských prezidentských voleb a skončil na druhém místě za bývalým slovenským ministrem zahraničí Ivanem Korčokem, jehož nakonec ve druhém kolem prezidentských voleb tento víkend porazil a se ziskem více než 53 % hlasů jej voliči zvolili novým slovenským prezidentem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je moc dobře, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka_I. , 08.04.2024 10:58:21
Zločinci globalisté, pohrobci Hitlerovi, už musí s kola ven. Škodí tady už několik set let.

|  6 |  0

Další články z rubriky

ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

4:39 ČT lezla na zahradu. Smazat a odškodnit, řekl soud. Šlo o politiku

Česká televize prohrála soud. Musí zaplatit odškodné a vymazat problematicky získané záběry občana, …